Nokia Lumia 920 хаби бързо батерията

Aктивната работа на екрана ще доведе до бързото разреждане на акумулаторната батерия

3851 ~ 1 мин. четене

Компанията JDB Pocketware, разработчик на известното приложение PocketShield, публикува отворено писмо до Nokia, в което се изказва обезпокоеност от потенциалните проблеми с енергопотреблението на Lumia 920, съобщава Pixelmedia.bg. Разработчиците считат, че свръхчувствителността на дисплея на смартфона може да доведе до бързо разреждане на батерията.

От JDB Pocketware напомнят, че сензорният слой на екрана на Lumia 920 реагира на докосване не само с пръсти, но и с всякакви други предмети, направени от пластмаса, метал или тъкан. Както отбелязват разработчиците, смартфонът може да се включи с бутона на камерата или с ON/OFF. Вероятността от случайно натискане на тези бутони е много голяма, например при носене на устройството в джоба заедно с други предмети.

Обикновено екранът на който и да е смартфон загасва след няколко секунди, ако не открие докосване с пръсти. Дисплеят на Lumia 920 обаче няма да премине в чакащ режим, тъй като ще реагира на всяко докосване, било то дреха, писалка или ключове. В резултат, активната работа на екрана ще доведе до бързото разреждане на акумулаторната батерия.

Представителите на JDB Pocketware виждат просто решение на проблема – дисплеят не трябва да се включва ако е сработил датчикът за близост. Но текущата версия на Windows Phone не поддържа такава възможност, а дали тя ще бъде реализирана в Windows Phone 8 – не се знае.

Подкрепи Economic.bg