Nokia представя новата Lumia на 14 май

Устройството се очаква да е по-малко и по-леко

80 ~ 1 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Финландският производител на мобилни телефони Nokia се очаква да представи новия смартфон от серията Lumia на 14 май в британската столица Лондон. Именно за тогава е насрочено специално събитие, а поканата за него беше изпратена със слогана "The Nokia Lumia Story Continues". Именно това дава основание да се очаква, че финландската компания ще пусне новото поколение смартфони с WP8 OS, предаде digital.

В лявата страна на поканата, с букви, които почти не се виждат е поставен надписа "See What's Next". Интересен е и фактът, че по същото време ще се проведат конференциите Google I/O и BlackBerry World.

Nokia има традиция да прави специални събития само за премиерата на нови продукти от висок клас. В момента най-големият проблем на смартфона Lumia 920 са твърде големите му размери и именно това се очаква да се промени. През последните седмици многократно изтече информация, която навежда на мисълта, че Nokia разработва наследник на популярното си устройство.

Основното подобрение, което ще отличава новата Lumia е алуминиевият корпус, който ще направи телефона по-тънък и лек от своя предшественик.

Подкрепи Economic.bg