Новата Insignia идва с по-ефективни двигатели

Моделът на Opel дебютира на Автомобилното изложение във Франкфурт

328 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Флагманът на германската автомобилна компания Opel - Insignia идва с нови мощни и ефективни двигатели. Сред тях са двата бензинови турбомотора от ново поколение и турбодизелът отделящ 99 грама въглероден двуокис. Моторите ще разширят гамата от задвижващи агрегати.

Независимо дали става дума за модела с четири или този с пет врати и двата варианта на дизеловия двигателя (88 кВт/120 к.с. и 103 кВт/140 к.с.) имат разход на гориво от само 3.7 литра на 100 км комбиниран цикъл, когато са съчетани с 6-степенна механична трансмисия и система Start/Stop (за комби версията Sports Tourer: 3.9 л/100 км).

Opel Insignia 2.0 CDTI е дизеловият автомобил с най-нисък разход на гориво в своя клас, твърдят производителите.

Инженерите на компанията са конструирали и каросерията на Insignia с по-високо ниво на аеродинамична ефективност.

Insignia ще се предлага с инфоразвлекателна система от изцяло ново поколение. Водачът може да избира от четирите начина за управление на системата - с докосване на дисплея, чрез бутоните на волана, с гласови команди или с помощта на чисто новия тъчпад.

Новият Opel Insignia наскоро направи своята премиера на Автомобилното изложение във Франкфурт. От представянето досега са произведени над 600 хил. автомобила от първото поколение на Insignia.

Подкрепи Economic.bg