Новият Форд Ескорт идва и в Европа

След отличните отзиви за модела, от компанията решиха да пуснат и „европейска версия”

Автор: Божидара Иванова

Очакваният с голям интерес нов модел на Форд – Ексорт, ще се продава и на европейския пазар, съобщи Automedia. До това решение стигнаха от американската компания след изключителното положителните отзиви за модела. На ежегодната автоизложба в Шанхай през април, когато бе представен концептуалния модел. Специалисти и посетители оцениха високо разработката на Форд.

По първоначални планове новият Ескорт трябва да излезе в Китай преди края на тази година. Моделите за азиатския пазар ще се произвеждат от местния производител Chang’an-Ford и ще бъдат базирани на второто поколение Фокус, като ще се предлагат с атмосферен 1.5-литров бензинов мотор с мощност 110 к.с.

В последствие, моделът ще бъде пуснат в продажба и на Стария континент. „Европейската” версия ще разполага със същия агрегат, но и с турбина, като все още не е ясно с каква мощност ще разполага тя. По традиция за този пазар ще има и вариант с дизелов двигател. Очакванията са тази версия на Ескорт да излезе на пазара в Европа не по-рано от края на 2014 година.

Цените на новият модел в Китай ще стартират от $19 500 за базовия модел.

Коментари: 0