Новият Ford Mondeo идва в Европа

Моделът ще стъпи на Стария континент през третото тримесечие на годината

3722 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Петото поколение на Ford Mondeo най-после ще се появи на пазара в Европа, пише автoмобилното издание Worldcarfans. Очаква се модела да дебютира през четвъртото тримесечие на годината. Появата на модела бе отложена заради проблеми с хомологацията на колата, както и с нивата на оборудване.

Mondeo ще се предлага с 1.5-литров бензинов двигател със 150 к.с. и 240 Hm максимален въртящ момент. От компанията са подготвили и по-малък 1.0-литров EcoBoost двигател, който има само три цилиндъра.

Ford ще предложи и 1.6 и 2.0-литрови EcoBoost варианти, както и 1.5-литровия TDCI дизелов агрегат. Класическият дизел с 2.0 литра работен обем също ще присъства в гамата. Ще се предлага и хибридна версия с 2.0-литров бензинов мотор и електрически двигател, които в тандем ще произвеждат 188 к.с. При тази версия средният разход на гориво няма да надхвърля 4.3 л/100 км при 99 г/км въглеродни емисии. Максималният пробег с едно зареждане ще бъде едва 32 км, а в хибриден режим колата ще може да се ускори до 100 км/ч за 8.5 секунди.

Двигателите ще се предлагат с 6-скоростна механична трансмисия. Според британските медии автомобилът ще бъде малко по-евтин от своя предшественик и ще се предлага в луксозна версия Vignale.

Коментари: 0