Новият директор на GLOBUL представи екипа си

Назначените мениджъри са встъпили в длъжност от 2 август

Снимка: Telenor Group

428 ~ 2 мин. четене
Автор: Силвия Георгиева

Новият главен изпълнителен директор на GLOBUL Стайн-Ерик Велан (на снимката), който встъпи официално в длъжност от 1 август, представи нови мениджърски екип на компанията, който е назначен на 2 август 2013 г.

Ирина Василевска ще продължи да заема длъжността мениджър отдел "Правни отношения и защитена информация", а Ангелина Лякова остава мениджър "Регулаторен отдел". Борис Тачев ще продължи да е директор "Човешки ресурси", а Ясен Гуев остава директор "Корпоративна политика" на GLOBUL и GERMANOS, съобщиха от втория мобилен оператор на българския пазар, който от 1 август официално е собственост на норвежката Telenor Group.

Телекомът обаче ще има нов главен финансов директор - Терье Борге. През последните 3 години, Терье бе главен финансов директор на телекомуникационната компания DiGi (Малайзия), в която Telenor Group притежава дял от 49%.

Саша Филипович пък ще е новият главен търговски директор на оператора. Той притежава над 17 години опит в областта на мобилните комуникации и е работил като маркетинг директор на Telenor Сърбия.

Атик Ахмад е назначен за главен технически директор на GLOBUL и GERMANOS. Преди да се присъедини към компанията, Атик Ахмад бе главен директор "Технологии" на Telenor Черна гора.

Брад Байблоу получава поста главен маркетинг директор на компанията. Преди това е работил като главен маркетинг директор (2012-2013 г.) и директор "Корпоративни клиенти" (2010-2012) на Telenor Черна гора.

Бьорн Ракенес ще бъде директор "Доставки и логистика". Той работи в Telenor Group от 2001 г. и е заемал различни позиции в сферите на доставките, логистиката, качеството на услугите и връзките с доставчици.

Владимир Радойчич бе назначен за главен директор "Проектиране и управление на мрежата". Той притежава 15 години опит в телекомуникациите и идва от Telenor Сърбия, където е бил директор "Внедряване на технологии" в продължение на почти 6 години.

Торстейн Педерсен ще бъде главен директор "Стратегия" на GLOBUL и GERMANOS. Той има над 20-годишна кариера в телекомуникациите, а досега бе вицепрезидент "Стратегия и бизнес развитие" в Telenor Group за Европа.

Подкрепи Economic.bg