ОББ пусна e-услуга за погасяване на местни данъци и такси

Заплатилите данъците си до края на април ползват 5% отстъпка

3812 ~ 1 мин. четене

От днес потребителите на електронното банкиране на ОББ вече могат да получават справки, както и да заплащат в реално време всички видове местни данъци и такси към общините в град София, съобщиха от банковата институция.

Новата услуга е достъпна от меню „Данъци и такси“ в електронното банкиране на ОББ. Благодарение на изградената онлайн връзка между системата на банката и тази на Столична община за данъци и такси клиентите могат да заплащат както текущите, така и старите си  задължения, като плащането се отразява директно в системата на Столична община.

Интуитивно разработеното меню позволява на клиентите да направят само справка за дължимите или вече наредени за плащане през системата на банката данъци и такси, като въведат партидния си номер.

Благодарение на автоматизираната система клиентите на е-банкиране на ОББ ще могат да заплатят всички местни данъци и такси към Столична община, включително най-масовите: данък върху недвижими имоти, такса битови отпадъци, данък върху превозните средства, данък за притежаване на куче и патентен данък.

За всяка успешно извършена операция на клиента се издава квитанция, която съдържа подробна информация за платеното данъчно задължение.  

ОББ напомня, че ако до края на месец април 2013 г., клиентите на електронното банкиране на ОББ платят своя данък върху недвижимите имоти и данъка върху превозните средства за текущата година през новата услуга на банката те ще могат да се възползват от определената от Столична община отстъпка от 5%.

Подкрепи Economic.bg