ОЦК с нов инвеститор другата седмица

Преговорите били в напреднала фаза, съобщи Делян Добрев

"Преговорите с единия от потенциалните инвеститори в "ОЦК-Кърджали" са в напреднала фаза. Надяваме се през следващата седмица да имаме развръзка на този наистина много тежък казус", каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев.

Той отговори на въпрос от народния представител Димчо Михалевски относно проблемите в комбината в Кърджали и "Горубсо – Мадан", предаде Фокус.

"Правителството няма правомощия в процеса на решаване на проблемите в "ОЦК-Кърджали" и "Горубсо – Мадан". Осъзнаваме колко е голямо социалното напрежение и отговорност. Опитваме се да съдействаме за решаването на този проблем, провеждали сме срещи с банките-кредитори”, добави Добрев.

Миналата седмица в София бешш проведено извънредно съвместно заседание на Надзорния и Управителния Съвет на ОЦК-АД и Съвета на Директорите на "Интертръст Холдинг" АД, мажоритарен акционер на ОЦК. По време на заседанието е било взето решение да се пристъпи към финализиране на преговорите с полската икономическа групировка "Силезия", с цел подписване на договор за мениджмънт, който ще е с продължителност 3 г. Това става ясно от информацията на кърджалийската фирма, която е публикувана на сайта на Българската фондова борса. 

Няколко дни по-рано стана ясно, че още 12 металурзи от ОЦК-Кърджали са подали заявления за напускане. Според лидера на КНСБ в завода Белю Стайков причината е липсата на резултат от преговорите за нов мениджър на комбината.

Коментари: 0