Обама е най-лошият президент на САЩ след ВСВ

Най-добрият държавен глава според американците е Ронлад Рейгън

296 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Барак Обама оглави класация с най-лошите президенти на САЩ след Втората световна война. Изследването е на Института по обществено мнение към университета "Куинипиак". Изследването е проведено в периода 20-24 юни, а участниците в него са 1446, предаде БГНЕС.

33% от участниците в анкетата определят Обама като най-лошият президент през последните 70 години. След него с 28% от гласовете се нарежда неговият предшественик Джордж Буш.

Според 35% от американците най-добрият президент на САЩ от 1945 г. насам е Ронлад Рейгън (1981-1989 г.), следван от Бил Клинтът и Джон Кенеди.

Данните от изследването показват, че 45% от анкетираните смятат, че Америка би била по-добре ако на поста държавен глава беше застанал републиканецът Мит Роман, който беше опонент на Обама по време на изборите през 2012 г.

Проучването на "Куинипиак" установява, че рейтингът на Обама е близо до исторически ниско ниво - около 40%. Според 54% от участниците администрацията на Обама не е компетентна в управлението на правителството. Политиката на сегашният президент на САЩ в обастта на икономиката се одобрява само от 40% от американците, а външната политика - от 37%.Подкрепи Economic.bg