Обама победи Ромни и в третия дебат

Диспутът между претендентите за Белия дом беше посветен изцяло на външнополитическите теми

Настоящият президент на САЩ и кандидат за втори мандат на Демократическата партия Барак Обама спечели третия дебат срещу опонента си - кандидатът на Републиканската партия Мит Ромни. Резултатите от проучването на CNN сочат, че 48% от анкетираните дават победа за Обама, а Ромни печели симпатиите на 40% от избирателите, съобщи Bloomberg. След като беше колеблив в първия дебат Барак Обама се върна в играта и спечели втория и третия диспут.

Третият дебат между претендентите за Белия дом беше посветен изцяло на външнополитическите теми. И този път зрителите видяха онзи Обама, за когото гласуваха преди четири години. Той беше аргументиран, нападателен, но без да бъде груб и ясно пролича неговият опит като глава на администрацията.

Минути след диспута анализатори коментираха, че Ромни може би е пил от лекарството на демократа от първия двубой помежду им. Представянето му беше по-слабо и той непрекъснато беше в отбрана.

По време на 90-минутния дебат Ромни и Обама разговаряха за ролята на САЩ в света, войната в Афганистан, Израел и Иран, променящият се Близък изток, тероризмът и възходът на Китай.

Двамата категорично се обявиха против военна интервенция в Сирия. Все още обаче не е ясно кой ще спечели президентския вот на 6 ноември. Обама може да е спечелил по точки, но политическата победа е на страната на Ромни, твърдят политолози.

До решаващия ден остават по-малко от две седмици.

Коментари: 0