Общинските съветници се скараха за „синя” зона

БСП поиска председателят на транспортната комисия да бъде отстранен

96 ~ 2 мин. четене
Автор: Виолета Иванова

Лют спор се разрази по време на първото заседание на Столичния общински съвет между представителите на ГЕРБ и БСП. Причината е искането на червените общинари за отмяна на наредбата за паркиране в „синя” и „зелена” зона, както и освобождаването на председателя на общинската Комисия по транспорт Радослав Тошев.

„Хаосът в София е пълен, няма табели, има само маркировка, като „синята” и „зелената” зона на места се сблъскват”, аргументираха се от БСП.

От своя страна Тошев им отвърна, че от БСП няма конкретен доклад за решаване на проблемите с паркирането в София. Той призова червените общинари да не се опитват да яхнат вълната.

По думите на съветника от БСП Жельо Бойчев транспортът е първенец по провали. „Твърдите, че сте взели добри решения, а сега внасяте предложения за промяна”, допълни той.

От ГЕРБ го попитаха какво ще се случи, ако наредбата бъде отменена каквито са исканията на червените. Според Бойчев обаче, ако подобно нещо се случи, няма да стане нищо страшно, напротив, напрежението сред обществото ще намалее.

От БСП обвиниха ГЕРБ, че няма прозрачност в дейността на фирма „Паркинги и гаражи”. Според тях хората не вярват, че ако си платят 2 лв. за „синя” зона парите ще отидат за закупуването на автобуси. По думите на Георги Свиленски от БСП това са парите на столичани и те трябва да се харчат прозрачно.

Предложението на БСП е да се създаде работно група с всички заинтересовани и за 3 месеца наредбата да бъде променена. От ГЕРБ се защитиха и казаха, че това е евтин популизъм и пи ар.

„Всичко това е шменти капели”, каза Николай Стайнев от ГЕРБ.

„Като говорим за шменти капели ще ви помоля да си припомните откриването на втория лъч на метрото и пристигането на Барозу. Тогава всички кучета изчезнаха, явно е хубаво г-н Барозу да е тук всеки ден”, отвърна Ангел Джамбазки от ВМРО.

Подкрепи Economic.bg