Общонационална стачка блокира цяла Гърция на 6 ноември

Стачните действия са обявени в подкрепа както на трудещите се, така и на безработните

128 ~ 1 мин. четене

Стачни действия в Гърция ще се проведат на 6 ноември, съобщиха от пресцентъра Министерство на външните работи. По информация на посолството на Република България в Атина, 24-часова общонационална стачка, организирана от двата най-големи синдиката: Общогръцката конфедерация на трудещите се, ГСЕЕ и Синдикатът на държавните служители, АДЕДИ, ще се проведе на 6 ноември в Гърция.

Своето намерение да се присъединят към стачкуващите са заявили също Синдикатът на преподавателите, ОЛМЕ и Общогръцката федерация на моряците, ПНО. Очаква се да бъдат блокирани всички пристанища на територията на Гърция. Стачните действия са обявени в подкрепа както на трудещите се, така и на безработните. Предвижда се провеждането на митинг в центъра на Атина, което се очаква да затрудни движението и нормалния ежедневен ритъм.

Българските граждани, планиращи пътуване до Гърция, или пребиваващи временно или постоянно в страната в периода на обявената стачка, по възможност да избягват централните части на гръцката столица и други места с по-голямо струпване на протестиращи граждани. Пътуващите в този период, следва да избягват използването на морски транспорт в деня на стачката и своевременно да организират пътуването си в предишен или следващ 6 ноември ден.

Подкрепи Economic.bg