Окупацията в УНСС започна

Час по-рано близо стотина души се събраха пред централния вход на университета

3785 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Днес в 13.00 часа студенти на Университета за национално и световно стопанство (УНСС) ще окупират зала 4026, в която ще започне лекция на депутата от БСП и зам.-председател на комисията по икономическа политика Румен Гечев. Това стана ясно от създадено събитие в социалната мрежа Facebook.

Час по-рано близо стотина души се събраха пред централния вход на университета. Те опънаха плакати с надписи "Окупация", "Това правителство не бе изборът на младите и интелигентните хора в България".

В създаденото в социалната мрежа събитие се молят всички студенти да носят студентската си книжка, за да може в случаи на проверки да удостоверят самоличността си като студенти и да не се поддават на провокации.

Ето и част от текста на събитието, организирано във Facebook:

"Нека покажем, че с разни провокации от страна на управляващите, само се разпалва огъня. Молим всички студенти, които искат да изразят участие и подкрепят колегите си от СУ, да дойдат в 12.00 часа пред централния вход на УНСС, за да покажем, че и в УНСС има качествени студенти, които се интересуват от бъдещето си и искат да живеят в нормална страна.

Нека кажем СТИГА!140дена обществото търси отговор на един въпрос - КОЙ?! След като управляващите дадоха ясна заявка, че не желаят да дадат отговор на въпроса, нашето искане се свежда само до едно нещо, а именно - ОСТАВКА!".

Подкрепи Economic.bg