Opel Astra GTC спечели наградата за дизайн „red dot”

Компактното купе постигна победа благодарение на страхотния си дизайн и панорамния си преден прозорец

Opel Astra GTC получи от международно жури престижната награда за дизайн “red dot” в тазгодишната категория за продуктов дизайн. Журито на конкурса за наградата „red dot”, съставено от 30-ма членове, похвали Astra GTC за “забележителния й и спортен дизайн”. Членовете на журито също така отбелязаха, че “панорамният преден прозорец, който се простира назад чак до средата на покрива без наличието на напречна греда, гарантира на всички пътници максимално удоволствие от движението”.


Около 1800 компании и дизайнери от 58 националности взеха участие в тазгодишния конкурс за наградата за промишлен дизайн “red dot”. Състезателите кандидатстваха с 4515 продукта в 19 различни категории, създавайки много ожесточена конкурентна обстановка, в която обаче Astra GTC излезе на челна позиция.


Тазгодишната награда за компактното купе е само най-последната от поредица от награди “red dot”, които модели на Opel са печелили със своя дизайн, съобщи speed-press.com. Предишните победители са Astra Sports Tourer, Opel Flextreme GT/E Concept, Insignia, Opel GT и предишното поколение на Astra.


Наградата „red dot” съществува от 1955, но оттогава се е разраснала и сега е един от най-големите и най-престижни дизайнерски конкурси в света.

Коментари: 0