Opel напомпа кабриолета Cascada до 200 к.с.

Максималната скорост с по-мощния 1.6 SIDI turbo мотор е 235 км/ч

140 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Кабриолетът Cascada на германския производител Opel ще бъде оборудван и с бензинов двигател с мощност от 147 кВт, или 200 к.с. Колата с 1.6-литровия SIDI turbo агрегат със система за директно впръскване на горивото и максимален въртящ момент от 300 Нм ще направи световната си премиера на международно автомобилно изложение IAA във Франкфурт, което ще бъде отворено за масовата публика в периода 12 - 22 септември, съобщиха от българското представителство на компанията.

Максималната скорост, която ще може да развие Opel Cascada с мощния бензинов мотор е 235 км/ч. Стартът на продажбите ще е през есента на 2013 г.

Двигателят е един от изцяло новоконструираните 4-цилиндрови агрегати на Opel със система SIDI (Spark Ignition Direct Injection - Искрово запалване, директно впръскване) за директно впръскване на гориво в цилиндрите.

Новият двигател ще се присъедини към агрегата 1.6 SIDI turbo с 125 кВт/170 к.с., който вече бе представен в рамките на пазарната премиера на модела Cascada през пролетта. И двата нови двигателя са оторизирани без ограничения от производителя за употреба както на безоловни бензини с октаново число 98, така и на такива с октаново число 95.

Подкрепи Economic.bg