Орешарски: „Кой предложи Делян Пеевски?“ не вълнува хората

Студентите трябва да избират формите на своя протест, така че да не пречат на останалите, смята премиерът

3770 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Въпросът "Кой предложи Делян Пеевски?" не стои никъде другаде, освен измежду кръговете, които не подкрепят кабинета. Това каза министър председателят Пламен Орешарски пред БНР. Той обяви готовността си да разговаря със студентите, които в момента са окупирали Ректората на Софийския университет.

"Има много неща, които студентите имат да ми кажат, и аз да им кажа. Струва ми се, че може да направим диалог с тях", каза премиерът. "Надявам се, че можем да направим диалог с тях и с всички други, които имат критично отношение към институциите", добави той.

Според премиера студентите са в правото си да протестират, но трябва да избират формите на своя протест, така че да не пречат на останалите.

"С това обществено противопоставяне, което се създаде от началото на годината, е много лесно да задълбочим хаоса и е много трудно да работим за нормализация на обществено-политическата обстановка в страната", каза още Орешарски. "Не знам кой има интерес от хаоса, но това не са българските граждани. Хаосът лесно се създава, но обществото и икономиката се възстановяват много трудно след това", добави той.

Подкрепи Economic.bg