Oрешарски: Задкулисието в правителството е само хипотеза

Това беше резултат на политическа грешка, както на ръководствата на парламентарната групи, така и моя, разбира се, каза премиерът за избора на Делян Пеевски за председател на ДАНС

Автор: Мария Владимирова

Твърденията за зависимости и задкулисие в политиката на правителството са само хипотези, които досега не са подплатени с нито едно реално действие на кабинета. Това заяви в интервю за Нова телевизия премиерът Пламен Орешарски.

Той посочи, че тези хипотези са били отключени от назначението на Делян Пеевски за председател на ДАНС. Това решение Орешарски за пореден път определи като политическа грешка. "Това беше резултат на политическа грешка, както на ръководствата на парламентарната групи, така и моя, разбира се", призна министър-председателят и добави, че тази грешка обаче е била поправена своевременно, така както и направените по късно "още една-две допълнителни грешки". Кои са те, Орешарски не пожела да назове, но обеща да продължи да отстранява по същия начин и всяка следваща кадрова грешка.  

Запитан кога ще бъде назначен нов шеф на ДАНС, Орешарски разкри, че не бърза. "Агенцията си има директор в момента", добави премиерът. Сред хората, които той оглеждат за бъдещата номинация, били основно експерти от системата. "Външните специалисти, които проучвам, са по-малко заради техния спорен характер и опасността от ново обществено недоволство", обясни премиерът. Орешарски заяви, че ще оповести по-рано кандидатурата за директор на Агенцията, за да може да чуе обществената оценка.

Коментари: 0