Орешарски избегна окупаторите в УНСС

Младежите чакаха пред залата в университета министър-председателя, който трябваше да изнесе първата си лекция по инвестиции за тази година, но той не дойде

156 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Студенти от Университета за национално и световно стопанство (УНСС), подкрепени от свои колеги от Софийския университет, направиха неуспешен опит да връчат оставката на премиера Пламен Орешарски.

Младежите чакаха пред залата в УНСС министър-председателя, който трябваше да изнесе първата си лекция по инвестиции за тази година. Както е известно, премиерът е преподавател в учебното заведение.  Залата беше препълнена със студенти в очакване на лектора. Той обаче не дойде.

"Преди малко показахме своето недоволство към г-н Пламен Орешарски, тъй като той е вписан като преподавател, но не изпълнява своите задължения. На негово място има преподавателка, която ще изнесе лекцията. Тя каза, че той имал неотложни ангажименти и затова нямало да дойде", обясниха студенти от УНСС, предаде bTV.

"Ако хиляди застанат денонощно да блокират парламента, тогава просто няма начин това правителство да не падне", смята Ивайло Динев, един от студентите окупатори в СУ.

Междувременно, окупацията на зала 2006 в УНСС продължава. Осем души по списък нощуват през уикенда в окупираната 321 аудитория на Великотърновския университет. В 15 ч. пък е планиран концерт в подкрепа на Ранобудните студенти пред сградата на Ректората на СУ.

В Шумен днес Националното представителство на студентските съвети провежда годишното си общо събрание, на което ще се обсъди ситуацията с окупацията на някои висши учебни заведения.

Подкрепи Economic.bg