Орешарски намекна за отмяна на забраната за пушене

Номинираният за министър-председател ще е готов с имената на министрите до понеделник

124 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Кандидатът за министър-председател, издигнат от Коалиция за България и ДПС, Пламен Орешарски намекна в ефира на TV7, че действащата пълна забрана за пушене на обществени места може и да бъда частично отменена. В последната година представители на ресторантьорския бранш непрекъснато повтарят, че забраната ги води към фалит.

"Има нагласа да се преразгледа забраната за тютюнопушене на обществени места без някакви кардинално революционни промени", коментира Пламен Орешарски. "Аз лично пуша, за съжаление, но това не предопределя моето решение. Всъщност моето решение не е чак толкова важно, защото това е закон, който трябва да събере 50% плюс 1 глас в парламента. Мисля, че има такава нагласа да се преразгледа без някакви кардинално революционни промени, така че пък навсякъде да се пуши", разясни кандидат премиерът. Той посочи, че най-добрият вариант е да се намери балансирано решение, което да удовлетворява всички групи в обществото.

Орешарски коментира и темата с бъдещото правителство, като поясни, че основният критерий за избор на министри е експертното начало. Пламен Орешарски увери, че до понеделник, 27 май, ще е готов със състава на кабинета.

Подкрепи Economic.bg