Орешарски прие оттеглянето на Пеевски

След продължителни консултации със Станишев и Местан, премиера прие оставката на Делян Пеевски

188 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Молбата на  Делян Пеевски да се оттегли като председател в ДАНС, която той обяви в отворено писмо преди 4 часа,  беше удовлетворена. Министър-председателят съобщи официално чрез пресслужбата на правителството, че приема заявлението на Пеевски. 

Това се е случило след разговор с лидерите на БСП и ДПС Сергей Станишев и Лютви Местан, става ясно от съобщението на Министерски съвет. Ръководителите на двете политически партии приели "като проява на отговорност и зрялост в създалата се ситуация" решението на Пеевски да се оттегли.

"Получих уверение на ръководителите на парламентарните групи, които подкрепят правителството, че ще инициират отмяна на решението на парламента за председател на ДАНС", казва премиерът Орешарски и добавя, че сега пред него се отваря възможност да предложи нова кандидатура след консултации".

Номинацията на Пеевски бе свалена след многохилядния протест снощи в столицата и вътрешнопартийното напрежение, което породи кандидатурата. Депутатът от БСП Георги Кадиев поиска Станишев незабавно да се оттегли от лидерския пост. За същото призова и бившият народен представител и министър Румен Петков.

Подкрепи Economic.bg