Оспорват в съда нови данъци за вили край морето

За втори път собственици от „Евксиноград„ и „Траката” излязоха на протест

104 ~ 1 мин. четене

За втори път собственици на имоти в крайморските местности „Евксиноград„ и „Траката” протестираха срещу новите по-високи данъци. Около 100 души днес се събраха отново, за да изразят недоволството си от новите налози, приети с промяна на Общинския съвет във Варна, предаде kmeta.bg.

Досега имотите им се водиха вилни, но след решението на местния парламент от 28 декември м.г.те влизат във втора градска зона. По този начин налозите скачат от 2 до 4 пъти според вида и годините на имота.

Оказа се ,че решението на ОБС, което взриви недоволството, вече е атакувано във Варненския административен съд. Жалбата е внесена от адвокат Анна Петрова.Втора колективна жалба тези дни ще внесе и адвокат Диан Иванов. Според него решението на ОбС е незаконосъобразно ,взето е без предварителна разгласа и включено в точка „Разни” на последната сесия за миналата година.

Хората ще продължат законно протестите си настояват за среща с кмета Кирил Йорданов. Те недоволстват срещу изявлението на шефа на дирекция „Местни данъци и такси” Иво Филипов, който пред медиите преди това мотивира решението на местния парламент, че не може атрактивни имоти край морето да се облагат с данъци като в крайния западен квартал „Владиславово”. Tук сами си асфалтираме улиците ,прокарваме си ток и вода. Линейките трудно ни намират, а като падне сняг ,никой не го чисти", оплакага се протестиращите.

Подкрепи Economic.bg