"От виц на виц загубихме изборите"

Георги Първанов, президент на Република България в периода 2002 - 2012 година

Цитат на деня:

120 ~ 1 мин. четене

Вицовете на Станишев за АБВ не са смешни. Познавам тази практика - Станишев и Борисов се замеряха с вицове и така от виц на виц загубихме изборите. Това коментира в сутрешния блок на БТВ лидерът на АБВ Георги Първанов по повод на вицовете на Сергей Станишев за АБВ. Няма избори, които Сергей Станишев да не е загубил", каза още той.

Станишев стои стабилно в социалистическата партия, но това не снема необходимостта от друга формация, която да реализира идеи и избирателите да имат възможност да избират. Нашата голяма амбиция е да реализираме национална политика. Фактът, че виждаме демографската политика на първо място подсказва, че националното е над тясно партийното, допълни бившият президент. Ще заложим на идеята за родолюбието, през модерния прочит на патриотизма. Не съм видял това да е в програмата на която и да е партия, посочи Първанов.

БСП и ДПС са конкуренти в полето на идеите, но ние сме анти-ГЕРБ, разясни лидерът на АБВ. АБВ ще е коалиция от отделни партии, посочи за пореден път Първанов.

Според него за момента няма алтернатива на това правителство и няма нужда от предсрочни избори, а от стабилност. Ние се борим за промяна в държавата – за едно по-добро управление, коментира Първанов. Наложи се да се върна в политиката защото виждам че нещата не вървят и защото смятам, че мога помогна, допълни той. Категорично не искам власт и пост, заяви лидерът на АВБ.

Подкрепи Economic.bg