Отварят Канадски визов център в София

Досега желаещите да пътуват за Канада подаваха заявленията си в канадското посолство в Букурещ, заради липсата на дипломатическо представителство в София

4106 ~ 1 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Българските граждани вече ще могат да кандидатстват за канадски визи от София. Това ще е възможно от 6 август 2013 г., когато мисията на Международната организация по миграция в България открива Канадски визов център в София. Досега желаещите да пътуват за Канада подаваха заявленията си в канадското посолство в Букурещ, заради липсата на дипломатическо представителство в София.

Във визовия център ще се приемат заявления за визи от български граждани, както и заявления за документи за пътуване на граждани със статут на постоянно пребиваващи в Канада.

Международната организация по миграция е междуправителствена, глобална и хуманитарна организация, специализирана в областта на управление на миграцията, уточняват от външно министерство.

Мисията на организацията в България се стреми да подпомага правителството в развиване и осъществяване на миграционни политики, отговарящи ефективно на съвременните миграционни реалности и предизвикателства, целящи оптимален баланс между спазването на принципите на свободно движение на хора, контролирането на нередовната миграция и защита на човешките права на мигрантите, допълва МВнР.

Подкрепи Economic.bg