Отварят офертите за надзор на Северната тангента

Става ясен и надзорникът на строителя на обхода на Габрово

132 ~ 1 мин. четене

Офертите на кандидатите за строителен надзор на Северната скоростна тангента в София ще бъдат отворени днес в Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Събитието е насрочено за 13.30 ч. в сградата на АПИ, съобщиха от агенцията.

Близо 17-километровата отсечка е част от околовръстния път на столицата. Прогнозната стойност на обекта е около 100 млн. лв., а финансирането е по ОП "Транспорт" 2007-2013 г. В края на ноември 11 фирми и сдружения подадоха оферти за строителството на отсечката.

Час преди да станат ясни кандидатите за надзор на Северната тангента ще бъдат отворени и офертите за консултантската услуга на обхода на Габрово.

Проектът "Обход на град Габрово", включващ тунел под връх Шипка, ще се изпълнява в две фази. Първата е през програмен период 2007-2013 г. В него се предвижда строителството на участък с обща дължина 23.254 км. Трябва да се изработи и разширен идеен проект за тунел под Шипка - с дължина 3.22 км. През следващия програмен период - 2014-2020 г. се предвижда да започне изграждането на тунела под връх Шипка. Индикативната стойност на фаза ІІ е 150 млн. евро.

В края на декември Обединение "Обход Габрово" даде най-ниската цена за изграждането на пътя около областния град. Консорциумът е дал цена от 72.5 млн. лв. без ДДС. В обединението участват "Трейс Груп Холд" АД, "Интегрирани пътни системи" АД и "ИПС Инфраструктури" АД.

Подкрепи Economic.bg