Овчаров: Правителството трябва да се спаси на всяка цена

Ако оставката на ръководството е стъпка към стабилизация, тази стъпка трябва да се направи, убеден е лидерът на софийското БСП

68 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Трябва да бъдем готови на всичко, за да спасим правителството. Това е убеждението на лидера на софийското БСП Румен Овчаров, цитиран от Фокус. Бившият министър и дългогодишен депутат от столетницата е на мнение, че ако оставката на ръководството на партията и на лидера й Сергей Станишев ще е стъпка към стабилизация на правителството, тази стъпка трябва да се направи и оставките да бъдат дадени.

"Но, ако с една оставка допълнително ще дестабилизираме ситуацията и в парламентарната група, и в партията, то очевидно това ще е вредно и безсмислено действие. България няма нужда от хаос в момента", добави Румен Овчаров.

По думите му кабинетът много ясно и категорично трябва да покаже, че наистина е правителство на националното спасение, което изпълнява програма, а не, че е кукла на конци, която изпълнява заповедите на задкулисни играчи, каквото впечатление се създава. "Това очаквам от кабинета и по-специално от министър-председателя, а не от министрите", каза още Овчаров.

Коментари: 0