"Пайнер" ще вдига рейтинга си с 2 млн. лв. евросубсидия

С помощта телевизия "Планета" ще разкрива нови работни места и ще се цели в международни пазари

3626 ~ 2 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

"Пайнер Медиa" ООД е одобрена и ще получи 1.918 млн. лева като бенефициент по Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика". Това показва справка в Информационната система за управление и наблюдение на структурните елементи на ЕС в България.

Проектът е на стойност 3 197 324 лв. Към момента средствата все още не са усвоени. Началото на изпълнението на проекта е на 23 юли 2012 г., а краят 23 април 2013 г.

1 630 498 лв. от парите са от страна на ЕС, а 287 735 е националното финансиране на проекта,"Пайнер медиa" ООД ще заплати 1 279 091 лв.

В описанието на проекта се посочва, че с реализирането на настоящия проект "Пайнер Медиа" ООД "цели да постигне устойчив икономически растеж и запазване на лидерските си позиции в подготовката и реализирането на качествен медиен и музикален продукт не само на родния, но и на международните пазари, в които телевизия Планета се излъчва".

"Чрез повишаване качеството на предлагания продукт "Пайнер Медиа" ООД ще съумее да привлече значителен брой нови зрители, да вдигне рейтинга си, като това ще доведе до увеличаване на приходите от реклама. Проектът ще доведе и до разкриването на нови работни места и ще допринесе за развиването на българската икономика", се посочва още в описанието на проекта.

Дейностите, които медията ще извърши по реализирането на проекта, са създаване на екип за управление на проекта; подготовка и провеждане на процедури за избор на външни фирми изпълнители на доставки и услуги; поръчка и доставка на оборудването, тестване и въвеждане в експлоатация, провеждане на обучение на техническите специалисти; поръчка и доставка на материалите за визуализация; подбор и разкриване на нови работни места; мониторинг и оценка на проекта; изготвяне на одиторски доклад за изпълнение на дейностите по проекта.

Управляващ орган на Оперативна програма "Развитие на конкурентоспособността на българската икономика" е дирекция "Европейски фондове за конкурентоспособност" в МИЕТ.

Подкрепи Economic.bg