Парламентът няма да заседава и днес

В пленарна зала се регистрираха само 100 народни представители

Парламентът няма да заседава и днес
3587 ~ 1 мин. четене
Автор: Стилиян Гребеничарски

Липса на кворум провали вероятно едно от последните заседания на 42-рото Народно събрание. В пленарна зала се регистрираха едва 100 депутати от Коалиция за България и ДПС, съобщава агенция Фокус.

Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов заяви по-рано, че ГЕРБ няма да участват в днешното заседание, а Атака продължават с бойкота си.

Следващото заседание е насрочено за сряда - 23 юли, а очакванията са на него да бъде гласувана евентуалната оставка на кабинета. Председателят на парламентарната група на Коалиция за България (КБ) Атанас Мерджанов бе категоричен, че потенциалът на настоящото Народно събрание е напълно изчерпан и единственото решение на политическата криза са предсрочните избори. "Вие смятате ли, че правителството няма да подаде оставка", запита реторично журналистите той.

Напомняме, че актуализацията на бюджета на НЗОК все още не е гласувана в пленарна зала, а специалисти предупреждават за колапс в здравеопазването, ако държавата не отпусне повече средства на Касата. Актуализацията бе одобрена в съвместно заседание на бюджетната, икономическата и здравната комисии, участие, в което взеха депутати от КБ и ДПС.

Не бе постигнато съгласие, обаче, както за актуализация на консолидирания държавен бюджет в приходната му част, така и за вдигане тавана на публичния дълг с цел гарантиране на депозитите в Корпоративна търговска банка. Не е гласуван и специалния проектозакон за КТБ, в нито една от разновидностите му.

 

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg