Павел Станчев е новият директор на бТВ

Той поема поста от 1 февруари

164 ~ 1 мин. четене

бТВ Media Group ЕАД („бТВ“) обяви днес назначаването на Павел Станчев за Главен Изпълнителен Директор (CEO) на българския бизнес на Central European Media Enterprises Ltd. („СМЕ“)q считано от 1 февруари 2014 г. Вики Политова ще напусне в края на месеца, за да се заеме с други дейности.

Павел Станчев коментира: „Присъединяването ми към бТВ е голямо предизвикателство. Ще използвам цялата си енергия и опит, за да засилим водещата позиция на бТВ Media Group на телевизионния пазар в България, и място, където работят най-талантливите журналисти и телевизионни професионалисти“.

Кристоф Майнуш, Председател на Управителния Съвет на бТВ и Главен Изпълнителен Директор (Co-CEO) на СМЕ, добави: „Павел е отлично подготвен да ръководи нашия екип в България. Огромният му опит с медийни компании в Централна и Източна Европа, и особено в България, е идеална предпоставка за да продължи традицията на бТВ като лидер на пазара. Бих искал да благодаря на Вики за всеотдайността й към бТВ на различните й постове от самия старт на канала“.

Павел Станчев има над 20-годишен медиен и телевизионен опит в Централна и Източна Европа. От 2013 година е главен изпълнителен директор на Антена Югоизточна Европа и ръководи няколко телевизии в Сърбия, Черна Гора и Словения. От 2004 до 2008 г. е главен изпълнителен директор на Нова Телевизия в България. Бил е също изпълнителен директор на HBO Румъния, EрТеЕл Хърватска и Канал Д Румъния.

Коментари: 0