Печалбата на Google нараства до 2,8 млрд. долара

Концернът публикува финансовия си отчет за второто тримесечие на годината

6818 ~ 1 мин. четене

Концернът Google публикува финансовия си отчет за второто тримесечие на 2012 година. Общият размер на приходите на компанията е нараснал с 35% и възлиза на 12,21 млрд. долара в сравнение със същия период на 2011 г., а нетната печалба се е увеличила с 11,2% до 2,79 млрд. долара.

По-голямата част от печалбата се пада на онлайн услугите на Google, както и на партньорски програми и реклама. Общите приходи от трите изброени пера са 10,96 млрд. долара.

На 22 май приключи сделката по присъединяването на Motorola Mobility към Google. Компанията Motorola Mobility засега запазва своя мениджърски екип, но финансовите резултати за второто тримесечие на производителя на електроника вече са включени в общия доклад заедно с тези на Google. Motorola Mobility е регистрирала загуби от 233 млн. долара при общ размер на приходите за изминалото тримесечие от 1,25 млрд. щатски долара. От тях 843 млн. долара е донесъл мобилният сектор, а 407 млн. - сегментът на домашните устройства.

През следващото тримесечие Google очаква укрепване на своите позиции, свързано основно с пускането на пазара на таблета Google Nexus 7.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg