Петролът върви към трета поредна седмична загуба

Напрежението намалява, след като петте постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН се споразумяха за резолюция за премахване на химическите оръжия на Сирия

92 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Американският лек суров петрол WTI е на път да регистрира трета поредна седмична загуба, след като петте постоянни членове на Съвета за сигурност на ООН се споразумяха за резолюция за премахване на химическите оръжия на Сирия. Това намали заплахата за военен конфликт в Близкия изток.

Фючърсите заличиха 0.5% - спад, който дойде след ръста от вчера, който беше първо повишение в последните шест дни, предаде Bloomberg. WTI с доставка през ноември загуби 47 цента до 102.56 долара за барел по време на сутрешната електронна търговия на New York Mercantile Exchange. През последното тримесечие до момент цените на черното злато са загубили 6.3%, а от началото на 2013 г. спадът е 12%. За отиващата си седмица фючърсите са загубили 1.9%, а от началото на септември понижението е 4.6%.

Европейският бенчмарк "Брент" с доставка през ноември изгуби 13 цента, или 0.1% от стойността си до 109.08 долара за барел на базираната в Лондон ICE Futures Europe exchange.

Подкрепи Economic.bg