"Планът Орешарски" е творчески прекопиран от "плана Сидеров"

Волен Сидеров, лидер на политическа партия "Атака"

Цитат на деня:

Снимка: БГНЕС

3683 ~ 2 мин. четене

В плана "Орешарски" има идеи, които са добри и има неща, които могат да се развият още по-добре. Между другото този план „Орешарски” е в основната част творчески прекопиран от плана „Сидеров”, което няма лошо, само че нашата критика е доколко ще има решителност премиера Орешарски например да посегне на монополите? Знаете, че истинските протести, не тези с пищялките и тъпаните, циркаджийските, а истинските през февруари бяха срещу монополите за цените на тока", заяви лидерът на "Атака" Волен Сидеров в интервю за БНР.

"Ние не сме в прогимназия, начално училище да даваме оценки 3-4-5. Работата е по-сериозна. Въпросът е дали ще има възможност да се види това правителство какви намерения има, защото досега това не се е видяло. Ние живеем в ненормална обстановка, работим в истерична обстановка, предизвикана от загубилите властта гербаджии, които просто се разболяха от този факт. Аз го виждам, г-н Борисов като малко дете, което са му взели играчката - непрекъснато хленчи и вика „Ама, защо? Аз съм най-голямата група, г-н министър-председател”. Защото така", допълни лидерът на „Атака”.

Основите на плана "Сидеров" са около проблемите, произлизащи от т. нар. от него "колониален модел". Според текста държавата трябва да си върне контрола над ключови сектори - енергетика, военна промишленост, комуникации. Във външната политика Сидеров настоява да се спре раболепието пред Брюксел, да се спрат компромисите към Скопие и да се наблегне на активна външна реклама на страната ни. "Атака" залага и на вече познатата си теза за одържавяване на ЕРП-тата, както и отваряне на трети и четвърти блок на АЕЦ "Козлодуй".

Подкрепи Economic.bg