Плевнелиев на работно посещение в Германия

Президентът ще се срещне с представители на БМВ

84 ~ 1 мин. четене

Президентът Росен Плевнелиев ще бъде на двудневно работно посещение във Германия днес и утре, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.


Президентът ще има срещи с председателя на парламента на Бавария Барбара Щам, с министър-председателя на федералната провинция Хорст Зеехофер и с министъра на федералните и европейските въпроси Емилия Мюлер.

На 19 октомври той ще посети американската военна база в Хоенфелц, където се обучават български военнослужещи.

Плевнелиев ще се срещне с представители на Съвета на директорите на BMW и ще участва в кръгла маса, посветена на инвестиционния климат в страната ни. Програмата на държавния глава предвижда и среща с представители на компании за компютърни технологии и на автомобилни клъстери.

Президентът обяви намерението си да преговаря с големи германски производители на автомобили да направят свои заводи у нас по време на визитата си в Австрия през септември. Тогава той заяви, че подготвя визита в Бавария, на която да лобира за страната ни. По думите му след 2-3 години големите и реномирани германски компании за коли, като BMW и Мерцедес, ще имат нужда да преместят производствените си бази и в България и още сега трябва да опитаме да ги привлечем.

Подкрепи Economic.bg