Плевнелиев открива българо-румънска конференция

На дискусията ще бъдат обсъдени свързаността в региона с общи проекти и инициативи в областтa на транспорта и околната среда, както и възможностите за повече инвестиции в региона за растеж и заетост

208 ~ 1 мин. четене

Президентът Росен Плевнелиев ще даде в Силистра начало на дискусия на тема "Общите приоритети на България и Румъния 2014-2020 - нови възможности и хоризонти". Форумът в рамките на Съвета за развитие на регионите и националната инфраструктура към държавния глава е на 19 ноември, от 09.30 часа в хотел "Дръстър", съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

На дискусията ще бъдат обсъдени свързаността в региона с общи проекти и инициативи в областтa на транспорта и околната среда, както и възможностите за повече инвестиции в региона за растеж и заетост. В присъствието на президента Росен Плевнелиев кметовете на общините Силистра и Кълъраш ще подпишат Съвместна декларация за сътрудничество за реализацията на проект „Изграждане на мост над река Дунав в района на Силистра - Кълъраш". Документът предвижда обмен на информация между местните власти от българска и румънска страна за изграждането на съоръжението, проектната готовност и етапите на проекта, за пътникопотока през река Дунав, както и координация със Смесения междуведомствен комитет между България и Румъния.

Очаква се участие в дискусията в Силистра да вземат представители на изпълнителната и на законодателната власт на България и на Румъния, кметовете на общините Силистра, Русе, Видин, Кълъраш, Гюргево и Калафат, генералният директор на ГД „Околна среда" в Европейската комисия и ръководителят на отдел „България" в ГД „Регионално развитие" на ЕК, представители на работодателски организации, на неправителствения сектор, посланици.

Подкрепи Economic.bg