По 4 млн. лв. приходи за тримата най-богати в Пловдив

Розоберът докарвал до 6 000 лв. месечно, данъчните ще проверяват информацията

Малко над 4 милиона лева общо са спечелили тримата първенци по декларирани доходи за 2011 година в Пловдив. Това съобщиха от Териториалната дирекция на Националната агенция за приходите (НАП) в града.

Източникът на приходи за двама от тях е продажбата на акции. Третият е едноличен търговец.

От приходната администрация отчитат още, че има и четвърти „почти” милионер, който е декларирал близо 995 000 лв. през интернет. Сумата била получена като обезщетение, присъдено му по съдебен път.

Тази година в НАП Пловдив са подадени близо 57 000 декларации. Само в последната седмица от кампанията са се приемали средно между 3 и 4 хиляди декларации на ден.

От обработените до този момент формуляри става ясно, че сред най-добре платените сезонни дейности за пловдивчани през миналата година са били брането на рози и събирането на охлюви.

Месечният доход на лице, наето за розобер, е до 6 000 лева, показва информацията, посочена пред данъчните. Сумата е особено любопитна за НАП Пловдив и истинността й ще бъде проверена, тъй като практиката от по-предишни години сочи, че на месец от бране на рози се е печелило не повече от 800 лева.

Коментари: 0