По-евтин битум за пътища

Министър Лиляна Попова обсъди с "Лукойл" намаляване цените на суровините за строителство

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и Управителният съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ проведоха работна среща с генералния директор на "Лукойл" България Валентин Златев и с Владимир Устинов, изпълнителен директор на дружеството, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

Бяха обсъдени динамиката в цените на строителните продукти, производни на горивата през последните години и тяхното отражение върху строителството на пътната инфраструктура. Двете страни обсъдиха възможността при взаимно изгодно партньорство да бъдат достигнати по-ниски нива при закупуването на определени количества суровини.

До края на месеца ще бъде проведена среща с представители на всички заинтересовани страни, за да бъдат обсъдени подробностите.

Златев каза, че социалната отговорност на бизнеса и лично на представляваната от него компания "Лукойл" България са икономическите, законови и етични очаквания на обществото към представителите на бизнес организациите.

Беше обсъдена възможността компанията да произвежда и захранва строителните дружества с полимер модифициран битум, който в момента фирмите си произвеждат сами и това допълнително оскъпява крайната цена на продукта.

Коментари: 0