Полиция и протестиращи в кървав сблъсък пред Парламента

Демонстрантите опитаха да пробият полицейските ограждения

208 ~ 1 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

Напрежение между протестиращи и органите на реда ескалира по време на днешния опит за символична окупация на Народното събрание. Униформените оказаха отпор на студенти и протестиращи, които бяха изпълнили улиците около парламента.

Стигна се до кървави сблъсъци между демонстрантите и полицията. Участници в протеста твърдят, че в първите редици на множеството има ранени хора. Полицаите казват, че техни колеги са пострадали. От ефира на bTV се видя как служители на реда изблъскват с сила журналист пред кордона.

"Полицаите бутат брутално протестиращите. В това число журналисти и жени", се казва в съобщение на Noрешарски.

Около 14:00 часа дойде солидно полицейско подкрепление по ул. "Оборище". Беше забелязан и бял автобус, който събуди спомена за нощта на 23 юли, когато се стигна до сблъсъци между полиция и протестиращи. От него този път слязоха допълните сили на полицията. Все още не е ясно дали той се подготвя за извозване на депутатите от парламента.

Най-напрегнатото място беше пространството пред храм-паметника на Александър Невски. Две коли със сигнални лампи се опитаха да преминат през живата верига на студентите. Младежите опитаха да ги спрат и започнаха да ритат автомобилите, което предизвика реакцията на полицията.

Пред Канал 3 протестиращ се оплака, че полицаите са ритали негов приятел в слабините. Лицата им не са се виждали, защото са били с каски.

Подкрепи Economic.bg