Полша защити Украйна

Според втория домакин на европейското по футбол така държавата може да бъде тласната отново в обятията на Русия

Западът не трябва да бойкотира Украйна по време на Европейското първенство по футбол, защото това ще принуди бившата съветска държава да се върне към Русия. С този аргумент полският президент Бронислав Коморовски защити страната, която е обект на остри критики, заради предполагаемо насилие над бившия премиер Юлия Тимошенко в затвора.

Много европейски лидери, включително представители на Европейската комисия, решиха да откажат пътувания в Украйна заради съмненията за нарушения на човешки права. Вторият домакин на европейското е Полша, чиито представители досега се въздържаха от позиция.

„Европейското първенство не е собственост на този или онзи политик. То е шанс за украинската държава да представи най-добрите си страни”, заяви Коморовски.

„В Полша много добре разбираме,            че Украйна е някъде по средата на избора между интеграцията към западния свят или шансът да остане в орбитата на Русия. В този смисъл Полша има основателни страхове, че бойкотирането на Украйна може да завърши с процес, различен от европейска интеграция”, добави той. 

Коментари: 0