Поредните два мола в София отварят врати

"Bulgaria Mall" на бул. "България" ще бъде открит на 1 декември, в началото на март това ще направи и Paradise cente" до бул. "Черни връх"

3974 ~ 3 мин. четене
Автор: Мария Владимирова

До няколко месеца картата на софийските молове ще бъде прекроена. В следващата половин година два чисто нови търговски центрове ще отворят врати в столицата, като единия от тях ще измести  първенците в момента по търговски площи The Mall и Serdika Center.

За 1 март е предвидена премиерата на Paradise center, разположен между бул. "Черни връх" и ул. "Сребърна". С площ от 83 хиляди квадратни метра, търговският център ще се превърне в най-големия мол в страната.

Paradise center е обявен и за първия лайфстайл мол в България, тъй като освен търговски обекти ще предложи на посетителите си и голям спектър от забавления. 30% от неговата площ ще е заета с различен по вид ентъртеймънт зони, обясни за economymagazine.bg Росен Генев, мениджър "Търговски площи" във Forton International, компанията, която е консултант по проекта.

Вече над 60% от търговските площи в центъра за договорени. От фирмата се надяват молът да отвори врати с отдадени под наем 80% от помещенията.

Сред наемателите ще бъдат Inditex, H&M, както и други популярни модни марки. Представени ще бъдат и веригите McDonald`s и KFC. Френската верига супермаркети Carrefour ще присъства със своя формат Carrefour Planet. Концепцията включва изключително голямо разнообразие от стоки и до този момент е непозната за българския пазар, обясниха от Forton.

Техномаркет също ще излезе извън границите си на специализиран магазин за електротехника, като ще предложи и стоки за дома с формата си Техномаркет @Home.

В мола ще се помещават и 14 кинозали на Cinema City, забавления и игри от Playground, Orange фитнес комплекс с басейн. Paradise center ще се откроява и с целогодишната си ледена пързалка, заведенията с огромни тераси, гледащи към Витоша и Южния парк и с атракциона в стил "София Ленд", простиращ се на 8 хил. кв. м.

Харектерното за Paradise center е разделеното на няколко зони вътрешно пространство, обясни Генев. За да се избяга от рутината всяка една от тях ще се откроява със своя концепция и стил. Една от основните зони е градината, предлагаща много зеленина, естествена растистелност, водопади и богата дневна светлина. Булевардът пък ще пресъздаде атмосферата на истинска търговска улица, с тротоари и павета, малки дървета и магазини. Зоната "Каньонът" пък ще оправдае името си с неправилните по форма стени, високи тавани и впечатляващи архитектурни решения.

Преди Paradise center  в столицата ще отвори врати търговският център Bulgaria Mall. Официалната дата на откриването му е 1 декември. Молът се разпростира между бул. „Тодор Каблешков“ и бул. „България“ и разполага с 34 хил. кв. м. търговска площ.

Броят на магазините ще е 150.

Търговският център ще включва четири подземни паркинг нива и хипермаркет от веригата Carrefour от приблизително 5,600 кв. м. площ.  Паркингът ще осигурява повече от 1,100 места с удобни входове до всеки подземен етаж.

На четири надземни нива ще се разполага и търговска и развлекателни части. Уникалното при него е впечатляващия с размерите си остъклен покрив.

Сред по-големите наематели, които вече са сключили договор са H&M, кино „Арена”, „Технополис“, „Хиполенд“ и други. Известния британски универсален магазин Debenhams ще стъпи на българския пазар с първи магазин именно в този мол.

В последните месеци на 2013 г., е планирано да заработи и търговският център Sofia Ring Mall, който се строи до магазина на ИКЕА на Околовръстното шосе в София.

 

Подкрепи Economic.bg