Alcoa сви очакванията за потреблението на алуминий

Компанията отчете нетна загуба от 143 млн. долара

4316 ~ 1 мин. четене

Alcoa Inc. - най-големият производител на алуминий в САЩ намали прогнозата си търсенето на метала в световен мащаб. Понижението на прогнозата от 1 процентен пункт е заради забавяне на търсенето в Китай, съобщи Bloomberg. Новите очаквания на Alcoa са потреблението на алуминий да се повиши с 6% тази година, се казва в съобщение на базираната в Ню Йорк компания. Последната прогноза е с 14% по-ниска от направената през юли, според която търсенето трябваше да се повиши със 7%.

"Виждаме забавяне на пазарите в някои региони, най-вече в Китай", каза председателят на борда на директорите и главен изпълнителен директор на Alcoa Клаус Клайнфелд. По думите му търсене в Китай може да се повиши в края на четвъртото тримесечие, благодарение на стимулите за икономиката.

През третото тримесечие Alcoa отчете нетна загуба от 143 млн. долара, или 13 цента на акция. Година по-рано положтелният финансов резултат беше 172 млн. долара, или 15 цента на акция. Общите продажби на Alcoa намаляват до 5.83 млрд. долара, спрямо 6.42 млрд. долара през второто тримесечие на миналата година. Въпреки спада продажбите биха прогнозата на анализатори, която беше за 5.56 млрд. долара.

Книжата на Alcoa загубиха 0.9% от стойността си по време на търговията в Ню Йорк и затвориха на ниво 9.05 долара за акция.

Подкрепи Economic.bg