Повишават безопасността на работа в НКЖИ

Компанията приключи европейски проект на стойност 232 хил. лева

Повишават безопасността на работа в НКЖИ
404 ~ 1 мин. четене

По-висока сигурност и безопасни условия на труд. Това е целта на проект, чието изпълнение отчете днес НКЖИ. 

Направени са инвестиции в специално работно облекло и оборудване, модернизиране на технологични процеси и обучение на служителите за безопасна работа с нововъведеното оборудване. Това отчете на заключителната пресконференция ръководителят на проекта и ръководител на инспекция „Здраве и безопасност при работа” към НКЖИ – Георги Петков.

Осигуряването на по-модерно специално работно облекло (водозащитен комплект: яке с качулка и панталон със сигнални елементи за по висока видимост) е основното направление за защита от въздействието на климатичните прояви спрямо работещите, както и от движещите се возила по железния път. Чрез доставката на оборудването (полиестерни сапани), което ще се използва от жп кранове при отстраняване на последиците от произшествия по инфраструктурата, ще се намали тежкият физически труд, полаган при използването на съществуващите стоманени сапани (пренасянето им на определени разстояния спрямо необходимостта).

Изпълнението на проекта продължи 12 месеца, а общата му стойност е 232 540,00 лева, от които 186 032,00 лева са безвъзмездна финансова помощ.

Проектът бе фокусиран върху целева група от 3800 души, работещи в компанията, които осъществяват трудовата си дейност на открито, при различни климатични условия и използват специално работно облекло, и оборудване.

Това са служители, изпълняващи различни дейности по поддържане, ремонт на железопътната инфраструктура, както и при възстановяване вследствие на произшествия, аварии и бедствия

Пресконференцията е част от проект „Повишаване безопасността при работа в ДП НКЖИ”, финансиран по схема за безвъзмездна финансова помощ BG 051PO001-2.3.03. „Безопасен труд”, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2007-2013.

Коментари: 0