Премиерът обяснява състоянието на енергетиката

Очаква се да се наложи мораториум върху цената на тока

104 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

На втория ден след сформирането на новото 42-ро Народно събрание депутатите ще изслушат служебния министър-председател Марин Райков, който ще обясни на народните представители какво е състоянието на българската енергетика.

Другите свързани със сектора експерти и регулаторни органи също ще дават обяснения пред депутатите.

От най-високата трибуна в държавата за състоянието на енергетиката ще говорят служебният министър на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев, председателят на Държавната агенция за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Евгения Харитонова.

В ефира на TV7 новият председател на парламента и депутат от левицата Михаил Миков поясни, че шефовете на Националната електрическа компания (НЕК) и Българския енергиен холдинг (БЕХ) също ще бъдат привикани в Народното събрание.

Миков добави, че на това работно заседание се очаква да се въведе мораториум на цената на електроенергията и тя да не се увеличава.

"Не се отказваме от АЕЦ "Белене". Чакаме да се подобри инвестиционната среда и да дойде инвеститор", каза още Михаил Миков. Парламентарният шеф добави още, че планът "Орешарски" е пред очите на обществото.

Подкрепи Economic.bg