Пристанище Варна купува още два крана

Портът ще бъде оборудван с два 63-тонни крана, които ще подпомагат товаро-разтоварни работи на тръби и други съоръжения за "Южен поток"

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Пристанище Варна трябва да инвестира през следващата година в закупуването на два 63-тонни крана. Това заяви инж. Александър Станков, директор "Експлоатация" на порта, предаде "Стандарт". Съоръженията трябва да бъдат монтирани на второ корабно място, за да подпомогнат бъдещите товаро-разтоварни работи на тръби и други съоръжения за "Южен поток", обясни Станков.

"Двата нови крана ще осигурят баланс и при обработката на контейнери и други тежки товари заедно с двата 100-тонни крана, в чието закупуване порт Варна вече вложи сериозни инвестиции преди кризата", коментира още Станков. той обясни, че вече се водят разговори с транспортното министерство да разреши закупуването им новите два крана.

Станков посочи, че вече се водят преговори пристанище Варна да поеме обработката на корабите, които ще доставят цялото оборудване за изграждането на газопровода "Южен поток" на наша територия. Той напомни, че преди няколко години през пристанището са минавали и всички сонди и оборудване за обектите на BP в Каспийския регион.

Коментари: 0