Признаха Honda за най-надежден автомобил в САЩ

Три от всеки четири автомобила, пуснати през последните 25 години, все още се движат по американските пътища

328 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Японският автомобилен производител бе признат за най-надеждният в САЩ за последните 25 години. Три от всеки четири автомобила на марката, пуснати в течение на последните 25 години, все още се движат по пътищата на Америка, пише американското издание USAtoday.

Проучването е направено по поръчка на Honda от консултантската компания Polk, която е разгледала регистрираните в САЩ автомобили за периода 1988-2013 г. Интересен факт е, че марката Acura, на която се падат 11% от общите продажби на Honda, не влиза в сметките, тъй като нейните модели попадат в категория "лукс".

"Един от най-важните въпроси при покупката на нов автомобил е именно това колко дълго време може той да се кара без повреди и това изследване още веднъж доказва, че моделите на Honda олицетворяват надеждност и високо качество", заяви вицепрезидентът на американското подразделение на Honda Майк Акавити.

Само преди година, друга консултантска компания (Kelley Blue Book) призна Honda за най-добрата автомобилна марка в САЩ. Изследването бе направено сред голям брой собственици на возила в страната.

Коментари: 0