Продадоха първия комикс за Супермен за $3,2 млн.

Запазеното копие е от юни 1938 г., а рекордната сума е била платена след 10-дневен онлайн търг, приключил в неделя

Продадоха първия комикс за Супермен за $3,2 млн.
660 ~ 1 мин. четене

Копие от първия тираж на поредицата „Action Comics", в който Супермен се появява за първи път, бе продадено на търг в сайта eBay за рекордната сума от 3 207 852 долара, a изданието се превърна в най-скъпия комикс в света, съобщава АФП. Предишният рекорд беше отново на копие на „Action Comics #1“ от същия тираж. То беше продадено от известния актьор Никълъс Кейдж за 2,1 милиона през 2011 г.

Запазеното копие на първата книжка с комикса за "Супермен" е от юни 1938 г., а рекордната сума е била платена след 10-дневен онлайн търг, който е приключил в неделя.

Продавачът Дарън Адамс, който е колекционер от щата Вашингтон описва тази книжка като "възможно най-доброто съществуващо копие", "Свещения Граал" на комиксите, който заслужава статута на "най-ценен в света".

Наддаването за творбата с героя на Джери Сийгъл и Джо Шустър стартира от 99 цента на 14 август. Само за 2 часа обаче предлаганата сума беше 1,6 милиона долара.

Знае се, че в момента съществуват запазени само между 50 и 100 копия, но повечето от тях са в лошо състояние, за разлика от това на Адамс.

Коментари: 0