Продават апартамент в най-високата сграда в света

Средните цени на жилищата в Burj Khalifa вървят около 10 хил. долара на кв. м.

3758 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Продават на търг двустаен апартамент в най-високата сграда в света - Burj Khalifa. Сградата е част от новоизградения комплекс Downtown Dubai. Обявата за продажбата на жилището е публикувана на държавния сайт за имоти в Дубай. Общата площ на апартамента е 187 кв. метра, а началната му цена е 1.5 млн. долара. 

По данни на компанията Cluttons средните цени на апартаментите в небостъргача Burj Khalifa са около 10 хил. долара на квадратен метър, което е с 50% повече спрямо показателите от 2009 година. Общата стойност на Burj Khalifa е около 1.5 млрд. долара, а на целия комплекс Downtown Dubai - 20 млрд. долара.

През март 2009 от предприемача Емаар Пропъртис обявяват, че цената на офисните площи в сградата е достигнала 43 хиляди долара на квадратен метър, а на жилищата - 37 хиляди долара на квадратен метър. Поради слабото търсене на пазара на недвижими имоти в Дубай, наемите в Burj Khalifa спадат с 40% за първите десет месеца след откриването на сградата. През октомври 2010 година около 825 от 900-те жилищни апартамента остават празни

Огромният небостъргач Burj Khalifa е с височина 828 метра и е обявен за най-високата конструкция, строена някога. Сградата разполага с 900 студиа, едностайни, двустайни, тристайни и четиристайни. Жилищната кула предлага на своите обитатели изключителна възможност за почивка и развлечения, тъй като има четири плувни басейна, салон, спортни клубове и спа-центрове.

Подкрепи Economic.bg