Първият български Great Wall H6 надхвърли цената си на търг

Наддаванията надминаха сумата от 57 хил. лева, а търгът все още е далеч от своя край

Снимка: Great Wall

3593 ~ 2 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Българският автомобилен производител Литекс Моторс, който преди по-малко от два месеца стартира производството на най-успешния SUV автомобил - Great Wall H6, обяви специално организиран онлайн търг, на който да се наддава за новото возило. Началната сума бе 1000 лева, а след повече от 1200 наддавания достигна до 57 хил. лв. Максималната цена на този модел в България е 42 260 лв. с ДДС. Търгът стартира на 20 януари и ще продължи до 16 февруари, а търгът все още е далеч от своя край.

Great Wall Н6 е ново поколение SUV, отличаващ се с модерна визия и просторен и комфортен интериор. Той е перфектен както за градска, така и за извънградска среда. Моделът се отличава от останалите модели в сегмента, като предлага умела комбинация от технически характеристики и високо ниво на оборудване, придаващи допълнителен комфорт на пътниците. Той разполага с 2-литров, рафиниран и икономичен, комън рейл турбо дизелов двигател, с 6,8 л. среден разход, интелигентно 4х4 задвижване, ESP стабилизираща програма, START-STOP система, 4-сензорен асистент за паркиране и камера за заден ход, РКЕ безключов достъп и стартиране на двигателя, просторен багажник, сензори за светлина и дъжд, енерго-абсорбиращи брони с хромирани елементи, съобщават от Great Wall.

Great Wall Motors (GWM) е най-големият частен производител на автомобили в Китай и износител от азиатската страна. GWM е марката с най-продаваните SUV автомобили в Китай за последните 5 поредни години, както и с най-продавани пикапи през последните 14 години. Компанията реализира автомобилите си Great Wall в над 130 страни по целия свят, вкл. държави от Европейския съюз. GWM са първата и все още единствената независима китайска автомобилна компания, която има типово одобрение на продуктите си за продажба в ЕС.

Подкрепи Economic.bg