Производителите на яйца получиха субсидиите си

Цената е нормална, твърди Иван Ангелов

Автор: Атанас Христов

Производителите на яйца в цялата страна са получили полагащите им се субсидии. Остава за изплащане още малка част, като тези пари ще са по-сметките на производителите още в понеделник. Това увери Иван Ангелов, председател на Продуктов борд за яйца, птиче и заешко месо, съобщи Фокус.

"През изминалата седмица всички производители са подписали договори за изплащането на субсидиите. Последните контракти са сключени в петък и тези производители ще получат субсидиите си утре", обясни Ангелов, който в края на миналата година грабна наградата "Мистър Икономика" в категорията "За принос в развитието на аграрния сектор". Според Иван Ангелов, при по-рано подписаните договори парите вече са преведени.

"На българския пазар има полски и румънски яйца. Понеже броят на кокошките в България е намалял, цената на яйцата е тръгнала леко нагоре, но повишението не е притеснително", обясни Ангелов. По думите му в момента цената на яйцата е нормална.

"И пилешкото, и яйцата ще бъдат на съвсем достъпна за потребителите цена", увери Ангелов. Според него яйцата ще бъдат на цени между 15 и 17 ст. от производител, а пилешкото месо - между 3.60  и 3.90 лв. от производител.

Коментари: 0