Протест по бански пред НС

Протестиращите с нестандартен начин на протест - идват на плаж на жълтите павета

256 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

На 48-я ден на гражданското недоволство сутрешният протест срещу правителството започва по бански и с надуваеми дюшеци. Протестиращите възнамеряват да превърнат площада пред Народното събрание в плаж и да покажат, че не възнамеряват да се откажат от демонстрациите.

"Взимайте банските и хавлиите и на плаж на жълтите павета! Поканете приятели, доведете децата и кучето, намажете се с плажно масло, забъркайте си коктейл! Да изискаме неизбежната #оставка в добро настроение, окупирайки Народното събрание от рано сутринта", гласи призивът в страницата на събитието "Плажна революция".

Очакванията са напрежението пред НС в последния ден на юли да се усили заради предстоящото гласуване на втори четене на промените в Закона за държавния бюджет. Протестиращите за пореден път казаха, че приемането на промените в бюджета е абсолютно неприемливо, тъй като хората, които работят ще трябва да покрият тези разходи, които правителството планира да направи в повече, както и след това ще трябва да изплащат този дълг от 1 млрд. лева.

Заради горещините и снощи протестиращите в столицата се събраха на площад "Назависимост" малко по-късно от предвидения за това час. Пред сградата на Министерския съвет те отново дойдоха с плакати, тромби и свирки и поеха по обичайния си маршрут. 

Подкрепи Economic.bg