Протестиращите не допускат депутатите до парламента

Пропускат се колите на медиите и колите със специален режим на движение

Снимка: БГНЕС

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Инициативата "на кафе" пред парламента продължава и днес. Няколкостотин души са се събрали откъм  храм-паметника "Св. Александър Невски" и са блокирали служебни вход на Народното събрание. Пропускат се колите на медиите и колите със специален режим на движение.

Заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова не успя да влезе от служебния вход на парламента. При опит да заобиколи, тя бе посрещната от протестиращите, които започнаха веднага да я освиркват, да използват нецензурни думи към нея, и да искат оставка.

На въпрос, какво им е казала, Мая Манолова заяви, че просто не е могла да влезе от служебния вход и търси начин да влезе в сградата на Народното събрание, предаде "Фокус". Полицаите й направиха път и тя премина през загражденията.

Протестиращи има около цялата сграда на Народното събрание: пред сградата на парламента, до служебния вход и до паметника на Цар Освободител. На няколко пъти протестиращите пред Народното събрание се опитаха да блокират движението по бул. "Цар Освободител", но полицията не им позволи. При поредния опит за блокада, те успяха да спрат движението. Остава засилено полицейското присъствие.

Коментари: 0