Проверки на магистрала "Марица"

Премиерът Борисов ще инспектира дейностите заедно със строителния министър Лиляна Павлова и директора на пътната агенция Лазар Лазаров

Премиерът Бойко Борисов ще инспектира АМ” Марица” на територията на Хасковска област заедно със строителния министър Лиляна Павлова и председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура" Лазар Лазаров. Това стана ясно в петък по време на старта на рехабилитацията на два пътни участъка край Димитровград на входа при парк „Пеньо Пенев”, съобщи агенция Стандарт нюз.
 
Проектът за рехабилитацията на близо 4-километровото трасе е на стойност над 2,7 млн. лв. Средствата са осигурени по програма „Основен ремонт" на АПИ. 457 837 лв. е финансовото участие на община Димитровград.

Вместо планираните 8 месеца за изпълнението на ремонта, от строителната фирма се ангажираха пред Лиляна Павлова да го приключат 3 месеца предсрочно. Към рехабилитацията на пътя да бъде включен и ремонтът на моста над река Марица, разпореди  министърът.

След официалната церемония тя даде началото на ремонтните работи като поля терена с вода, за да им върви на строителите. А шефът на  пътната инфраструктура Лазар Лазаров не спази традицията и вместо да разбие шампанското в багера, който направи първата копка, направи жест към изпълнителите на проекта и подари бутилката на шофьора на тежката машина.

От държавния бюджет ще бъдат отделени средства за ремонта на пътя към Симеоновград за ликвидиране на всички щети, които пътната мрежа претърпя в резултат от наводненията, коментира още Лиляна Павлова. Тя бе категорична, че забавени плащания и неразплатени средства за строежа на АМ „Марица”  от страна на държавата няма.

Коментари: 0